Antrenörler Yusuf Çetin ve Melih Erbasan'ın yönetimindeki Türk gençleri başarıya doymuyor.  21-24 Eylül tarihlerinde Meksika’nın Merida kentinde yapılan WKF Karate 1 Youth League müsabakasında Junior / Gençler -53 kg Kumite kategorisinde yarışan Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli sporcumuz Buse Kılıç, ilk turu bay geçip ikinci turda Meksikalı rakibini, üçüncü turda Şilili rakibini dördüncü turda Amerikalı rakibini puan vermeden yenip finale çıktı. Final maçında da İtalyan rakibini yenerek şampiyon olup altın madalya kazandı. Dünya sıralamasında ranking’de birinci sırada yer alan Buse, bu şampiyonada da birinci olarak yerini korudu.  Sporcumuzu ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiği için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.



MEKSİKA’DA İKİNCİ ALTIN MADALYA DA NEHİR’DEN
 
Cadet / Ümitler -54 kg Kumite kategorisinde yarışan Milli sporcumuz Nehir KILIÇ ilk turda Meksikalı, ikinci turda Guatamelalı, üçüncü turda Amerikalı, dördüncü turda Almanyalı rakibini puan vermeden yenip finale çıktı. Final maçında da Portekizli rakibini yenerek şampiyon olup altın madalya kazandı.



ALİŞAN’DAN MEKSİKA’DA BRONZ MADALYA
 
21-24 Eylül tarihlerinde Meksika’nın Merida kentinde yapılan WKF Karate 1 Youth League müsabakasında Junior -61 kg kumite kategorisinde yarışan milli sporcumuz Alişan Akkaya, ilk turda İsviçreli rakibini , ikinci turda Meksikalı rakibini, üçüncü turda İskoçyalı rakibini yenip grup finaline çıktı. Grup finalinde Belçikalı rakibine kaybedip üçüncülük maçı için röpresaj finaline çıkan sporcumuz Polonyalı rakibini yenerek üçüncü olup bronz madalya kazanmıştır.
 

 
BEYZA’DAN MEKSİKA’DA BRONZ MADALYA
 
Cadet Ümitler -47 kg Kumite kategorisinde milli sporcumuz Beyza Akkaya, ilk turda Kosta Rikalı rakibini yenip , ikinci turda Şilili rakibine son saniyede 1-0 yenik düştü. Röpresaj müsabakalarına çıkan sporcumuz ilk turda Meksikalı rakibini yenip üçüncülük finalinde Alman rakibini yenerek üçüncü olup bronz madalya kazanmıştır.

 
YUSUF ÇETİN'DEN FOTOSPOR'A ÖZEL AÇIKLAMA
 
Fotospor'a konuşan milli takım antrenörümüz Yusuf Çetin şunları söyledi: Çok başarılı bir müsabaka süreci geçirdik. Bu müsabakalarda her zaman bizlere destek veren Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Sayın Metin Özdemir beye şahsım ve sporcularımız adına teşekkür ederiz. Amacımız sporcularımızı önümüzdeki 2026 yılında yapılacak gençlik olimpiyatlatlarında ve diğer uluslararası organizasyonlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir.

Editör: Elif Kızılçay