Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber canlı yayınında gündemle ilgili soruları yanıtladı. 81 ilde düzenledikleri etkinliklere destek verenleri teşekkür eden Tekin, her ilçeden öne çıkan bir öğretmeni davet ettiklerini belirterek, "Bir Öğretmenin Gözünden Yüzyılın Eğitimi" adlı bir sempozyum düzenleyeceklerini ifade etti.

Örnek öğretmenlerin medyada daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayan Tekin, 1 milyon 200 bin öğretmenin bulunduğu büyük bir ailede, bir öğretmenin yaptığı şeyin tüm camiayı temsil etmediğini belirtti.

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte "Aybüke: Ben Öğretmen Oldum" filmini izlediklerini ve şehit öğretmenleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Anayasa Mahkemesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yaptığı iptallere ilişkin konuşan Tekin, kamuoyundan ve paydaşlardan alınacak önerilere açık olduklarını ve yeni bir Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun düşünülebileceğini belirtti.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavına başvuran sayıları paylaşan Tekin, yazılı sınav sonuçlarının bugün açıklandığını belirtti. Ara tatillerle ilgili çalışmalara değinen Bakan, ikinci dönem ara tatilinin Ramazan Bayramı tatiliyle çakışacağını ifade etti.

Öğrencilerin ana dil becerilerini geliştirmek amacıyla yapılan uygulamalara da değinen Yusuf Tekin, bu adımların çocukların daha iyi yetişmelerine katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.

Kaynak: AA