Oğuzhan Uğur'un başarılı programı Mevzular Açık Mikrofon, geride kalan seçim gündemine damga vurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dışında hemen hemen her parti liderini ağırlayan Mevzular Açık Mikrofon, adeta siyasetin nabzını tutmuştu. Özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan izlenme rekorları kırmıştı. Şimdi ise Mevzular Açık Mikrofon, Cumhuriyet'in ilan edilişinin yüzüncü yılına özel bir program ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Üstelik bu programın konukları da şimdiden belli oldu. İşte detaylar...

Oğuzhan Uğur (@oguzhanugur_)'in paylaştığı bir gönderi

MEVZULAR AÇIK MİKROFON 100. YIL ÖZEL PROGRAM NE ZAMAN?

Mevzular Açık Mikrofon, son programında Robot Sophia'yı konuk etmiş ve yine gündem olmuştu. Ancak Youtube'da Babala TV'de yayınlanan daha önceki bölümler artık Gain'de yayınlanmaya başladı. Bu yüzden de Mevzular Açık Mikrofon'un yeni bölümleri Gain'de olacak. 100. yıl özel programının ise 29 Ekim Pazar günü yayınlanması bekleniyor. 

Oğuzhan Uğur bu konuda ilk olarak şu açıklamayı yapmıştı: 

''Cumhuriyetimizin 100. Yılı için muazzam bir program hazırlıyoruz. Atatürk’ü ve Cumhuriyeti konuşacağız. Türkiye’den ve Avrupa’dan tarihçiler, TSK arşivine hakim emekli komutanlarımız, öğretmenlerimiz ve gençlerimiz salonda olacak. Açılış içinse çok büyük bir sürprizim var. Cumhuriyetimizin kıymetini bilmek ve Atatürk’ü anlamak için!''

Yine bu konuda ikinci bir paylaşım yapan Oğuzhan Uğur, ''Mevzular Açık Mikrofon 100. Yıl Özel Konumuz Atatürk, Cumhuriyet ve 100. Yılında Türkiye.  Sizler de gelmek isterseniz, katılım başvurusu için 2 Ekim’i bekleyiniz. Tarihimizi kitaplardan ya da tanıklardan değil de, dayınızdan, amcanızdan ya da facebook şeyhlerinden öğrendiyseniz, muhakkak gelmelisiniz.'' ifadelerini kullandı.

KONUKLAR BELLİ OLDU

Mevzular Açık Mikrofon'un 100. yıl özel programına konuk olacak isimler de belli oldu. Oğuzhan Uğur'un açıklamasına göre Profesör Doktor İlber Ortaylı ve Profesör Doktor Celal Şengör, Mevzular Açık Mikrofon 100. yıl özel programının konukları olacak. Oğuzhan Uğur, bu gelişmeyi sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj ile duyurdu.

MİLYONLAR İZLEMİŞTİ

Mevzular Açık Mikrofon özellikle seçim döneminde Ali Babacan, Muharrem İnce, Sinan Oğan ve Kemal Kılıçdaroğlu gibi isimleri konuk ederek, ses getirmişti. Sinan Oğan'ın videosu 16 milyon izlenme yakalarken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun videosu 29 milyon izlenmeye ulaşmıştı.

Editör: Orhan Duman