2023 yılında 26 Eylül Salı günü idrak edilecek ola Mevlid Kandili'nde yapılması gereken bazı ibadetler vardır. Bu ibadetler arasında zikir çekmek, tesbih çekmek de yer alır. Mevlid Kandili zikirleri, Mevlid Kandili tesbihleri merak edilen konular arasında. Haberimizde Mevlid Kandili tesbihleri ve zikirlerine yer vereceğiz.

MEVLİD KANDİLİ ZİKİRLERİ

2023 yılında 26 Eylül Salı günü idrak edilecek olan Mevlid Kandili'nde çekilmesi gereken zikirler bulunur. Bu zikirler şu şekildedir:

"Lâ ilâe illallah",

"Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed",

"Estağfirullah",

"Sübhànallah",

"Elhamdülillâh",

"Allahu ekber",

"Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm",

"Allah"

MEVLİD KANDİLİ TESBİHLERİ

İslam dünyası için en önemli günlerden biri olan Mevlid Kandili'nde çekilmesi gereken tesbihler vardır. Mevlid Kandili tesbihleri şu şekildedir:

"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"

MEVLİD KANDİLİ İBADETLERİ

Mevlid Kandili'nde okunması gereken duaların dışında yapılması gereken ibadetler de bulunuyor. İşte Mevlid Kandili'nde yapılması gereken ibadetler şu şekildedir:

Oruç tutmak,

Kur'an-ı Kerim okumak,

Zikir çekmek,

Tevbe etmek,

Kaza ve nafile namazları kılmak,

Sadaka vermek, 

Helalleşmek.

Bu ibadelerin yanı sıra Mevlid Kandili'nde küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, sadaka verilmeli, kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalıdır. Bunun yanında hayatını kaybetmiş yakınların kabirleri ziyaret edilmelidir.

MEVLİD KANDİLİ OKUNMASI GEREKEN DUALAR

İlk olarak Mevlid Kandili için okunması gereken dualara haberimizde yer vereceğiz. Mevlit Kandili'nde okunması gereken dualar şu şekildedir:

"Üzüntüden, kederden, kabir azâbından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!"

Hatm-i Enbiya yapmak için, önce 1 Fatiha suresi 3 İhlas-ı şerif okunur. Ardından ise "Eûzu billahis-semiıl-alimi mineş-şeytanir-racim. Rabbi eûzu bike min hemezatiş-şeyatıyn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûnr." duası okunur.

Şu ayet-i celile okunur ve buna göre hareket edilir:

"Bismillahir-rahmanir-rahim. Ya eyyühellezine amenusbirû ve sabirû ve rabitû vettekullahe lealleküm tüflihûn. Sadekallahül-azıym"

Sonrasında ise sırasıyla hatme devam edilir:

Bismillahir-rahmanir-rahim. İnnallahe ve melaiketehû yüsallûne alen-nebiy. Ya eyyühellezine amenû sallû aleyhi ve sellimû teslima. Sadekallahül-azıym.

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: Rabbena zalemna enfüsena ve in lem tağfir lena ve terhamna lenekûnenne minel-hasirin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: Rabbi enni messeniyed-durru ve ente erhamür-rahimin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez-zalimin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: La havle ve la kuvvete illa billahil-aliyyil-azıym.

100 kere: Salevat-ı şerife

Editör: Orhan Duman