Ünlü televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği kazanın ardından Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.



Yoğun bakımda tedavisi süren Uca, dün 01.30 sıralarında hayatını kaybetti. Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen veda töreninde, Sunay Akın da sunuculuk görevini üstlendi.

METİN UCA

Metin Uca, yarın öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek. Sunuculuğunu Sunay Akın'ın yaptığı törende Metin Uca'nın ablası ve menajeri konuşma yaptığı sırada gözyaşlarını tutamadı. Kardeşinden bahsederken zor anlar yaşayan Mehtap Uca Erdoğan, "Annemi taburcu edeceğimizi gün kaybetmiş ve seninle büyük bir şaşkınlık yaşamıştık. Şimdi yine aynısını yaşadım. Bu senaryoda sen beni çok yalnız bıraktın. Hastalığın boyunca hep güçlü durmaya çalıştım. Seninle tarifsiz bir gurur duydum" dedi.

METİN UCA KİMDİR?

Sunucu, yazar, ve seslendirme sanatçısı Metin Uca, 13 Kasım 1961 tarihinde dünyaya geldi. Babası Hakkarili, annesi Bilecikli olan Uca, kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri almıştır. Anadolu Ajansı sınavını kazanarak 1987 yılında muhabirliğe başlayan Uca, 1989 yılında TRT'ye geçiş yapmış ve daha sonra Kanal D, Show TV, atv, Star TV gibi önemli medya kuruluşlarında muhabirlik ve programcılık görevlerinde bulunmuştur.

1999 yılından itibaren "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında Star TV'de başlayan "Passaparola" adlı yarışma programı ile geniş kitlelere tanınmıştır. Aynı zamanda tek kişilik gösterilere katılan ve seslendirme çalışmaları yapan Metin Uca, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışmaktaydı. 2010-2011 yılları arasında Star TV'de yayınlanan "Passaparola" programının sunuculuğunu üstlenmiştir.

Kaynak: haber merkezi