Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçme Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, eski Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Bu gelişmenin ardından Sedat Peker'in Kıratlı ile ilgili iddiaları bir kez daha gündeme geldi.

SEDAT PEKER İDDİALARDA BULUNMUŞTU

Peker geçmişte, Suriye ile ticaret yapmanın izninin Metin Kıratlı’dan alınan izinle yapıldığına işaret ederek 'Bir bölüm var. Suriye’de ticaret yapmanız için ne yapmanız gerekir biliyor musunuz? Metin Kıratlı Bey var. Tam makamıyla söyleyeyim: Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı. Külliyede. Şimdi ona gideceksiniz. Birkaç kamyon alışverişleri söylemiyorum. Büyük şeyleri söylüyorum. Kaçak ham petrol, çay, şeker, alüminyum, bakır, ikinci el araba. Bunlar milyarlarca dolarlık şeyler. Büyük para.' ifadelerini kullanmıştı. 

Metin Kiratlijpg Kmm L W Nsq Okq N 8L Ny3 G Uag

MAAŞI DUDAK UÇUKLATMIŞTI

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olarak kamuda en yüksek devlet memuru haline gelen Metin Kıratlı’nın 2021 yılında üç ayrı kurumdan aylık toplam 84 bin 702 lira maaş aldığı öne sürülmüştü.

MEHMET KIRATLI KİMDİR?

14 Şubat 1969 tarihinde Konya/Ereğli'de doğdu. İlkokul ve lise eğitimini Ereğli'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Diplomasisi Eğitim Programı Goethe Enstitüsünde (Berlin) yabancı dil eğitimi aldı.

Kaynak: DEMET SAROVA