Uraloğlu, Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin önemine işaret ederek, "Akdeniz Sahil Yolu tamamlandığında Akdeniz kıyılarının meşakkatli yolculukları tarihe gömülecek. Turizm ve tarımın iki başkenti Antalya-Mersin kara yolunda sürücülerin korkulu rüyası 'Sırtlan Yokuşu' artık tarih oldu. Bu bölümü, Torosları delerek geçip bir rüyayı gerçekleştirdik. 5,6 kilometrelik bölünmüş yolla yol güzergahında bulunan 3 tünel ve bir viyadüğün trafiğe açılması, yolu kullanan tüm sürücülerimizi sevindirdi." ifadelerini kullandı.

Kentteki 136 kilometrelik demir yolu ağının yenilendiğini, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin başlatıldığını belirten Uraloğlu, "Mevcutta 361 kilometre olan hattı 312 kilometreye düşürüyoruz. Yaklaşık 6,5 saat olan seyahat süresini, 2 saat 15 dakikaya indirmiş olacağız." dedi.

Mersin dahil olmak üzere tüm bölgede yatırımları artırarak sürdürdüklerini vurgulayan Uraloğlu, şöyle konuştu:

"Bu başarı yalnızca 21 yıldır yıkılmayan, dimdik duran bir iktidar ancak çok güçlü bir liderle mümkün olur. Vatanına, milletine sevdalı bir liderle. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğindeki AK Parti hükümetleri ve belediyeleri döneminde hayata geçen hizmetler, azimle çalışmanın meyvelerinden başka bir şey değildir. 2002'de bir gelecek vizyonu ortaya koyarak iktidara gelen Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti, savunma sanayisinde yerlilik ve millilik, enerji ve ulaşım altyapısı gibi Türkiye'nin önündeki 30-40 yıl bekleyen sorunları fiilen çözdü."

Kaynak: AA