Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaştı.  Melissa Vargas, attığı 41 sayı ile turnuvanın en değerli oyuncusu oldu. Ülkemize büyük bir gurur kazandıran Melissa Vargas, turnuvanın en değerli 6'sında yer aldı. Kulüp kariyerinde Fenerbahçe Opet forması giyen Melissa Vargas'a taraftarlar büyük bir sevgi gösterdi. Herkes tarafından büyük bir sevgiyle karşılaşan Melissa Vargas'ın A Milli Takımımız için mücadele etmesinin hikayesi oldukça ilginç.. Oyuncunun Küba'dan gönderilmesi, önce İsviçre sonra Sırbistan ve sonrasında da Türkiye'ye yolunun düşmesiyle gelişen süreç, oldukça dikkat çekici... Melissa Vargas kaç yaşında, aslen nereli? İşte Melissa Vargas'ın hikayesi...

MELİSSA VARGAS KİMDİR?

Melissa Vargas, 6 Ekim 1999 yılında Küba'nın Cienfuegos şehrinde dünyaya geldi. Oyuncu, okudu lisede Cienfuegos Cuba takımıyla voleybola başladı. 12 yaşındayken Küba'nın alt yaş milli takımlarında da forma giydi. 

Melissa Vargas, 2015-2016 sezonunda ise Çekya ligi takımlarından Agel Prostejov'a transfer oldu. Fenerbahçe ise 2018-2019 yılında Melissa Vargas'a transfer ederken, A Milli Takım'da oynama süreci de başlamış oldu.

Melissa Vargas, Milletler Ligi turnuvasıyla beraber A Milli Takım'da oynamaya hak kazandı.

MELİSSA VARGAS'IN BOYU KAÇ?

Melissa Vargas'ın boyu 1.94. Ancak Pasör çaprazı olarak oynayan Melissa Vargas 326 santimetreye kadar yükselebilmektedir. 76 kilo olan 23 yaşındaki oyuncunun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi de devam ediyor.

MELİSSA VARGAS'IN TÜRK OLMA HİKAYESİ

Melissa Vargas, Küba'da voleybol oynadığı dönemde sakatlanınca, devlet hastanesi yerine özel hastaneye gitti. Devlet'i eleştirdi ve 4 yıl ceza aldı. Ülkeden kovuldu. Bunun üzerine önce İsviçre'ye sonra Sırbistan'a sığındı. Hatta Sırbistan vatandaşlığı aldı. Sırbistanlı yetkililer, Melissa Vargas'ı milli takımda oynatmak için harekete geçtiler. FIVB, Küba'nın izni olmadan oyuncunun Sırbistan milli takımında oynamasına izin vermediler. 

Oyuncu daha sonra Ali Koç tarafından Fenerbahçe'ye kazandırıldı. Voleybol Federasyomnu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın çabaları sonrasında Türk vatandaşı oldu. Türk vatandaşlığı kimliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. 2021 yılında vatandaşlığını alan Melissa Vargas, 2023 yılında milli takımımız için oynamaya hak kazandı.

Melissa Vargas, Filenin Sultanları ile oynamaya başladığından beri iki büyük  kupa kazandı. Önce Milletler Ligi şampiyonluğu ardından da CEV Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı kazanmayı başardık.

Editör: Orhan Duman