Süper Lig'de daha önce Beşiktaş forması giyen Hollandalı oyuncu Wout Weghorst, yaz transfer döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gündemine gelmişti. Weghorst'un Türkiye temsilcisi, her iki kulübün de Weghorst'a ilgi gösterdiğini doğruladı. Ancak transfer neden gerçekleşmedi? İşte Weghorst transferinin perde arkası..

Beşiktaş Kulübünden Wout Weghorst açıklaması

GALATASARAY - WEGHORTS

Weghorst'un Türkiye temsilcisi Mithat Halis, Radyospor'a yaptığı röportajda ayrıntıları paylaştı.
"Yaz döneminde Galatasaray ile görüşmelerimiz oldu. O dönemde Icardi'nin tüm haklarının alınıp alınmayacağı gündemdeydi. Galatasaray, Icardi'nin yanı sıra Weghorst'u da kadrosuna katmayı düşünüyordu. Weghorst, takım için çok önemli bir rol üstlenen bir oyuncu. Sahada belirli bir işlevi olan, pozisyon bilgisi yüksek ve son derece mücadeleci bir oyuncu. Bu yüzden Galatasaray, Weghorst'u istedi. Hem teknik direktör Okan hoca, hem de Ayhan Akman'la konuştuk, kendisi de Weghorst'u takımda görmek istedi; fakat Burnley, Weghorst için 10 milyon Euro talep etti.

Hollandalı futbolcu Weghorst, Dünya Kupası'nı değerlendirdi

Galatasaray bu miktarı yüksek buldu ve transfer döneminin son gününe kadar beklemek istemedi. Ancak Weghorst'un seçenekleri azaldı ve Alman takımları ısrarla devreye girdi. Sonuç olarak Weghorst, Hoffenheim'a kiralandı.

Beşiktaş, Weghorst'la yollarını ayırdı

FENERBAHÇE - WEGHORTS

İsmail Kartal, Fenerbahçe'deki ikinci döneminde Weghorst'u büyük bir istekle kadrosuna katmak istemişti, ancak bu transfer gerçekleşmedi.

Weghorst ilk golünü attı İhlas Haber Ajansı

Sebebi ise Galatasaray'daki durumla aynı. Burnley Weghorst için 10 milyon euro teklif edince İsmail Kartal ve Fenerbahçe de bu transferden vazgeçti.

Kaynak: ŞEVKET ARSLAN