Futbol ve atletizm yıldızı, birbirlerine rakip oluyor. PSG'nin yıldız santraforu Kylian Mbappe ve rekortmen atlet Usain Bolt, unutulmayacak bir yarışa imza atacak. Usain Bolt geçtiğimiz günlerde Kylian Mbappe'ye 100 metre yarışı teklifinde bulunmuştu. Fransız yıldız Kylian Mbappe, Bolt'un bu teklifini kabul ettiğini açıkladı.

Başkentte golsüz beraberlik Başkentte golsüz beraberlik

Ancak Mbappe'nin bu yarıştan pek de umudu yok. Nike ve "Inspired By KM" vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen tanıtımda konuşan Mbappe, "Usain Bolt'a karşı hiç şansım olmadığını düşünüyorum. Onun da dediği gibi hiç şansım yok. Ama yarışmak eğlenceli olabilir. Eğer ikimizin de vakti varsa neden olmasın. Sonuçtan pek bir şey beklemiyorum" dedi.

Usain Bolt'un kendisine ilham verdiğini söyleyen Mbappe, "Böyle bir insana ilham verdiğimi bilmek gerçekten memnuniyet verici. O da herkese ilham verdi. Bunun karşılıklı olduğunu söyleyebilirim ve ben ona ondan önce hayran olmaya başladım" dedi.

TEK AVANTAJI GENÇLİĞİ

2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ardından emekliye ayrılan Jamaikalı atlet Usain Bolt, erkekler 100 metrede 9.58 ve 200 metrede 19.19'luk dereceleriyle dünya rekorlarını elinde tutuyor. Mbappe'nin bu yarıştaki tek avantajı ise Bolt'tan çok daha genç olması. Fransuz futbolcu, 25 yaşında.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ