Sanatçı Mazhar Alanson'un kızı Eda Alanson, Ankara'da kanser tedavisi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetti. 50 yaşında vefat eden Eda Alanson için bugün cenaze töreni düzenlendi. Fatih Camii’nde Eda Alanson için düzenlenen cenaze törenine Alanson'un ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Alanson'un müzisyen babası Mazhar Alanson cenazede zor anlar yaşadı. Tabutun başında uzun süre gözyaşı döken Mazhar Alanson’a MFÖ grubu üyesi ve yakın dostu Fuat Güner destek oldu. Orhan Gencebay da ünlü sanatçının yanından ayrılmadı. Kızını son yolculuğuna uğurlayan Mazhar Alanson’u eşi Biricik Suden teselli etti.

Mazhar Alonson kızını toprağa verdi

Öte yandan cenazeye Ömer Koç, Ebru Gündeş, Sedef Arım çelenk gönderdi.

Kızını kaybeden Mazhar Alanson, Instagram'dan yaptığı paylaşımda “Canım kızım Melek Eda Alanson melek oldu. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın” sözleriyle acısını dile getirmişti.

Eda Alanson Kimdir? Mazhar Alanson'un Kızı Eda Alanson Neden Öldü?

EDA ALANSON KİMDİR?

Eda Alanson, gazetecilik ve metin yazarlığı yaptı. Mazhar Alanson’un başrolünü Güven Kıraç’la paylaştığı ve 2009’da yayınlanan “Kirpi” isimli sinema filminde hem metin yazarlığı yaptı hem de rol aldı. Ayrıca MFÖ’nün çıkardığı albüm AGU’da yer alan ‘Muaf’ adlı şarkıcının sözleri de kendisine ait.

Kaynak: HABER MERKEZİ