Galatasaray'ın Lucas Torreira'nın tavsiyesi ile vatandaşı Matias Vecino'yu transfer etmek istediği iddia edildi. Ancak sosyal medyada yayılan bu habere sarı kırmızılı taraftarlar, tepki gösterdi. Yaz ayının başından beri beklenen orta saha transferinin Matias Vecino olmasına tepki gösterildi. Hatta Galatasaray yönetiminin bu nedenle geri adım attığı ve her konuda anlaştığı isme imza attırmadığı da yazıldı. Transferin son gününde Matias Vecino konusunda sürprizler olması da olasılıklar arasında. Peki Galatasaray gündemini meşgul eden Matias Vecino kimdir? İşte detaylar...

MATIAS VECINO KİMDİR?

Matias Vecino, 24 Ağustos 1991 yılında Uruguay'ın San Jacinto şehrinde dünyaya geldi. Futbola da ülkesinin takımlarından Central'da başladı. 2011 yılında ise yine ülkesinin takımı Nacional'a transferi gerçekleşti. Burada başarılı bir iki yıl geçiren oyuncu, Avrupa takımlarının dikkatini çekmeyi başardı. Fiorentina sadece 2.3 milyon Euro ödeyerek, oyuncunun bonservisini aldı.

Fiorentina'da 2015-2016 sezonuna kadar forma giyme şansı yakalayamadı. Cagliari ve Empoli gibi takımlarda düzenli oynayarak, kendisini geliştirdi. Maç ritmi yakaladı. Fiorentina'ya 2015-2017 yıllları arasında büyük bir katkı sağladı. 

İtalya Serie A'nın güçlü ekiplerinden Inter ise 2017 yılında 24 milyon Euro ödeyerek, Matias Vecino'nun bonservisini aldı. 2022 yılında ise 5 yıl formasını giydiği Milano ekibine veda etti. Inter, bonservisine 24 milyon Euro ödediği Matias Vecino'nun bedelsiz olarak başkent Roma takımı Lazio'ya gitmesine izin verdi.

MATIAS VECINO NEREDE OYNUYOR?

Matias Vecino, defansif yönleriyle öne çıkan bir isim. Orta sahada ön libero pozisyonunda forma giyiyor. 1.87 boyundaki oyuncu, orta sahanın ortasında forma giyebiliyor. Bir dönem değeri 25 milyon Euro olarak gösterilen 32 yaşındaki oyuncunun şimdilerde değeri ise 4.5 milyon Euro. Lazio ile de sözleşmesi 2025 yılında sona eriyor.

MATIAS VECINO İSTATİSTİKLERİ

Matias Vecino, kariyerinde Serie A'da 250 maça çıktı. 21 gol atıp, 15 asist gerçekleştirdi. Ayrıca 51 sarı kart gördü. Sadece 1 kere kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Avrupa Ligi'nde 25, Şampiyonlar Ligi'nde 12, Konferans Ligi'nde ise 4 maça çıktı. Bu mücadelelerde 6 gol attı. 4 asist gerçekleştirdi.

Matias Vecino, ülkesi Uruguay'ın formasını da 67 kez giydi. 5 gol atma başarısını gösterdi.

Editör: Orhan Duman