Önceki akşam sağanak nedeniyle meydana gelen selde en çok zarar gören noktalardan İkitelli Masko Mobilyacılar Sitesi’nde hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Selle birlikte mobilya dükkanına giren otomobil, çekici yardımıyla çıkarıldı. Ekipler, çamurlarla dolu dükkanları su tankerleriyle yıkadı. Kullanılamaz hale gelen on binlerce lira değerindeki mobilya parçaları da kepçelerle hafriyat kamyonlarına yüklenerek taşındı.  

SADECE BİR CADDE ETKİLENDİ

Masko Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mutlu, “40 tane mağazada çok ciddi maddi hasar oluştu. Masko, 778 tane mağazadan oluşuyor. Olay bir tane sokağımızda var. Diğer sokaklarımızda hizmet ve ticaret devam ediyor. Yağış nedeniyle 2-3 noktadan su almaya başladık. Bir tane istinat duvarımız çöktü. Buradaki mağazaların bodrum katları suyla doldu” diye konuştu

“HIZLICA TOPARLANMAK LAZIM”

Mutlu, gerekli yerlere başvurduklarını belirterek, “Burayı bir an önce toparlamamız lazım. Burada 40 mağazamızın 500-600 milyon lira gibi bir zararı, kaybı var ve 2-3 ay içerisinde yeniden faaliyete geçmeleri gerekiyor. Buradaki mağazalara maddi ve manevi ne yapılabiliyorsa yapılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

AA

Editör: Ayşe Tunalı