Galatasaray, çarşamba günü Şampiyonlar Ligi grup maçında ilk maçta 3-2 yendiği Manchester United’ı konuk edecek. 12 puanlı Bayern Münih gruptan lider çıkmayı garantilerken, 4’er puanlı Kopenhag, Galatasaray ve Manchester United ikincilik biletini kapabilmek için yarışıyor. Cimbom’un Manu ile kapışması bu açıdan çok kritik bir önem arz ediyor. Galatasaray tüm planlarını zafer üzerine kurarken, Premier Lig temsilcisi de mutlak galibiyet için İstanbul’a gelecek.

İngiliz devinin teknik direktörü Erik Ten Hag, dev maç öncesi yaptığı açıklamada, Galatasaraylıları kızdırdı. 53 yaşındaki Hollandalı hoca, cehennemi andıracak atmosferde oynayacaklarını bildiğini belirterek, "Bizim takımın karakteri ve özellikleri, düşmanca atmosferi olan stadyumlarda ortaya çıkıyor. Ateşli atmosferler önünde oynamayı biliyoruz ve iç sahaya göre daha rahatız" ifadelerini kullandı.

Ten Hag’ın, “Düşmanca atmosfer” ifadesi sarı-kırmızılı taraftarların büyük tepkisine yol açtı. Galatasaray’ın misafir ettiği hiçbir rakibini düşman gibi görmediğinin altını çizen Galatasaraylılar, Hollandalı çalıştırıcının bu sözlerle ortamı gerip bundan yararlanma planlarını yaptığını savundular.

Sosyal medyada Ten Hag’a yönelik tepkilerden bazıları şöyle:
 

Seni gidi Hollanda lalesi korkak, şimdiden yenilgiye kılıf arıyorsun. Erkek ol ve karşımıza öyle çık.
Korkma, gel ve Osmanlı tokadının tadına bir kez daha bak.
Korku dağları sarmış! Ama kaçış yok entrikacı. Çarşamba günü karşında düşmanlık değil misafirperverlik göreceksin. Ama Türkçede bir laf vardır: Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Maçtan sonra bir acı kahvemizi içmeyi de unutma.
Düşmanlığı senin sömürgeci ataların daha iyi bilir. Senin için bir parti hazırladık ama sonu kötü bitiyor.
Kaçış yok portakal! Manu için yolun sonu.

Kaynak: HABER MERKEZİ