Fenerbahçe kulübünün emektarı, yaklaşık 37 yıldır basketbol malzeme sorumlusu olarak çalışan herkesin ''Erkan Abi'' olarak bildiği 64 yaşındaki Erkan Karaca, yanık sesiyle türküler söyleyerek gönüllerde taht kurdu.

Bugünlere gelmek için mezarcılık dahil birçok işte çalışan Karaca müzik sevdası yüzünden karakola düşmüştü. Orada dahil herkese kendisini sevdiren temiz yürekli adamın, dilinden düşmeyen Fenerbahçe'ye kavuşma hayalini karakoldaki memurların tanıdıklarını araya sokmalarıyla gerçekleşti.

Basketbol malzemeci olarak başlayan hikayesi 37 yıldır devam ediyor. Türkülere aşkıyla tanınan ''Erkan Abi'' malzeme odasında Başkan Ali Koç'a hem çaldığı hem söylediği ''Seherde Bir Bağa Girdim'' türküyle Ali Koç'u başka diyarlara götürmeyi başardı.

Ekran Resmi 2024 07 22 11.22.43

ÇILDIR'DAN İSTANBUL'A

Erkan Karaca'nın Ardahan'ın Çıldır ilçesinden İstanbul'a uzanan hikayesiyle birlikte sadece türküler ve Fenerbahçe ile sınırlı kalmadı. Aynı zamanda sosyal medyadan sigarayı bırak kampanyası başlattı.

Yıllar önce ''Sigarayı Bırak Efsane Ol'' sloganıyla birçok insanın hayatına dokunan ''Erkan Abi''nin hedefi bu kampanyayla milyonların bu alışkanlıklarından vazgeçmesi. 

Muhabir: Lila Okyanus