Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır'da "Mahzen-32" operasyonları düzenlendi. Operasyonlar neticesinde organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl'de vadeli araç alım satımı yaparak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, silahlı saldırılar düzenledikleri, darp ettikleri ve tehditler savurdukları tespit edildi. Operasyonlar sırasında 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile önemli miktarda nakit para ele geçirildi.

Davutoğlu adaylığını açıkladı: "Ben başarılıyım, parti başarısız" Davutoğlu adaylığını açıkladı: "Ben başarılıyım, parti başarısız"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, son 10 ay içinde 454 organize suç örgütünün çökertildiğini ve toplamda bin 201 operasyon düzenlendiğini belirtti. Bu operasyonlar neticesinde 8 bin 260 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 3 bin 58'inin tutuklandığını ve bin 740'ının hakkında adli kontrol kararı verildi.

Kaynak: İHA