Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi maçıyla birlikte sezona başlıyor. İlk resmi maçını Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçında İsviçre'nin Lugano takımına karşı oynayacak olan Fenerbahçe'de hazırlıklar tamamlandı. Şampiyonlar Ligi'nde ilk hedefi gruplara kalmak olan sarı-lacivertliler, müthiş bir kamp dönemi geçirdi ve önemli transferlerle kadronun güçlendirdi. Lugano maçı öncesi sakatlanan yeni transfer Allan Saint-Maximin dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Rövanş karşılaşması 30 Temmuz Salı günü Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynayacak.

Peki Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme Lugano - Fenerbahçe maçı hangi kanalda? saat kaçta oynanacak? Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi Lugano maçı ne zaman? İşte detaylar..

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE LUGANO - FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN?

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Lugano ve Fenerbahçe İsviçre'de ilk maçını oynayacak. İsviçre'nin Thun şehrinde, Stockhorn Arena stadyumunda oynanacak maç 23 Temmuz Salı günü saat 21.30’da başlayacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE LUGANO - FENERBAHÇE MAÇI HANGİ KANALDA?

Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe’nin deplasmanda oynayacağı ilk müsabakayı Portekizli hakem Tiago Martins yönetecek. 23 Temmuz Salı günü oynanacak maç D-Smart ve D-Smart GO'dan canlı olarak yayınlanacak. Martins'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Bruno Jesus ve Hugo Andre Pires Ribeiro yapacak.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi kadrosu şu şekilde;

Kaleci: İrfan Can Eğribayat, Dominik Livakovic, Ertuğrul Çetin

Savunma: Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao

Orta Saha: İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Ryan Kent, İrfan Can Kahveci, Bartuğ Elmaz, Rade Krunic, Fred, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın

Forvet: Edin Dzeko, Dusan Tadic, Bright Osayi-Samuel, Cenk Tosun, Allan Saint-Maximin

FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ RÖVANŞ MÜCADELESİ 30 TEMMUZ’DA

Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu karşılaşmaları rövanş usulü oynanacak. Fenerbahçe ikinci ön eleme turunda rövanş mücadelesini 30 Temmuz Salı günü Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynayacak. Fenerbahçe - Lugano mücadelesi saat 20.00’da başlayacak.

FENERBAHÇE 271. KEZ AVRUPA SAHNESİNDE 

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında oynadığı 270 müsabakada 107 galibiyet alırken, 55 beraberlik ve 108 yenilgi yaşadı. Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 366 kez havalandırırken, kalesinde ise 384 gol gördü.

Fenerbahçe, Avrupa futbolunun 1 numaralı organizasyonunda yarın 35. maçını oynayacak. Sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde daha önce yaptığı 34 müsabakada 12 galibiyet elde ederken, 11'er beraberlik ve yenilgi yaşadı. Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda 48 gol atarken, kalesinde 39 gole engel olamadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ