Cumhuriyet'in 100'üncü yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. 

Belediyeler, 29 Ekim 2023 gecesi Cumhuriyet'in 100'üncü yılı şerefine çok sayıda konser düzenledi. 



Fakat bu konserlerden bazılarında sahne alan sanatçılara verilen uçuk rakamlar tartışma yarattı. 


100'üncü yıl konserlerinden biri de Kartal Belediyesi'nin "100. yıl etkinlikleri" kapsamında düzenlediği Hadise konseriydi. 


Liberal Demokrat Parti (LDP) Kartal İlçe Örgütü, Hadise'ye 8 milyon lira konser ücreti ödendiği iddiasına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. 

'BELEDİYEMİZİN BÖYLE BİR GAFLETTE BULUNACAĞINA İHTİMAL VERMİYORUZ'
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Geçtiğimiz hafta sonu, Cumhuriyetimizin 100. Yılı, tüm yurtta olduğu gibi Kartal’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bizler, sözlerimize başlamadan önce, Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve rahmetle bir kez daha anmak isteriz.

Bu kutlamalar kapsamında, yurdumuzun birçok yerinde olduğu gibi Kartal’da da Belediyemiz öncülüğünde bir etkinlik ve bu etkinliğe bağlı olarak bir konser gerçekleşti. Bu güzel etkinlikte başta Belediye çalışanlarımız, sanatçılar ve katılımcılar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.

Ancak, bu etkinliğin ardından, bizi son derece üzen ve çevremizde giderek yayılan bir iddia tarafımıza ulaştı. İddiaya göre, bu konserde sahne alan sanatçıya belediye bütçesinden 8 milyon lira gibi bir tutar ödendiği söylentisi, çevremizde giderek artmaktadır ve farklı mecralarda dile getirilmektedir.

Biz Kartallı Liberaller olarak bu iddianın doğruluğuna inanmak istemiyor ve Belediyemizin böyle bir gaflette bulunacağına ihtimal vermiyoruz. Ancak, çevremizde bu konunun aşırı derecede gündeme gelmesine bağlı olarak, Belediye yetkililerinin bu konuda bir açıklama yapması gerekliliğini düşünüyoruz. Zira çevremizde farklı mecralarda sıkça duyduğumuz başka bir husus da, son zamanlarda belediyeye iş yapan küçük esnaf, basın ve çeşitli emekçi vatandaşların, "bütçe yetersizliği" nedeniyle ödemelerini almakta zorlanmasıdır.

Ayrıca, manevi önemi böylesine büyük bir günde, herhangi bir ücret almadan ya da sadece maliyetlerinin karşılanması koşuluyla sahne alabilecek birçok değerli sanatçımız olduğu hepimizin malumudur. Gerek sanatçılarımızın, gerekse belediyemizin bu konuda daha fazla töhmet altında kalmadan gerekli açıklamaları yapması talebimizi, başta değerli Kartal sakinleri olmak üzere kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Kaynak: HABER MERKEZİ