Avrupa Konferans Ligi'nde İngiliz takımı Aston Villa'nın Legia Varşova'yı 2-1 yendiği maç öncesi büyük olaylar oldu. Stada giremeyen bir grup Legia Varşova taraftarı, İngiliz polisine işaret fişekleri, tuğlalar, metal direkler ve ağaç dallarıyla saldırdı. Polis ve Varşova taraftarları arasında yaklaşık 1 buçuk saat süren çatışma sonucu 1 polis memuru, 1 polis köpeği ve 1 polis atı yaralandı.

Olayla ilgili 46 Legia Varşova taraftarının gözaltına alındığı belirtildi. Emniyet Müdürü Yardımcısı Damian Barratt, "Bu korkunç ve kesinlikle kabul edilemez bir rahatsızlıktı. Bir polis memuru bunun 28 yıllık polislik hayatı boyunca gördüğü en kötü olay olduğunu söyledi. Memurlarımız cesurca kendilerini tehlikeye attılar ve her birini çabalarından dolayı takdir etmek istiyorum. Memurlarımıza saldırmaktan ve halkı tehlikeye atmaktan sorumlu olan herkesi suçlamaya ve tutuklamaya kararlıyız." dedi. Barratt, Legia Varşova taraftarıyla sorunları olmadıklarını, sadece az sayıda deplasma taraftarının taşkınlık çıkardığını söyledi.

YETERSİZ BİLET İDDİASI

Polonya medyası ise, İngiliz kulübünün deplasman taraftarı için çok az bilet ayırdığını belirterek Aston Villa'yı suçladı. Aston Villa, yaşananlardan dolayı Legia Varşova'yı UEFA'ya bildirdi. Polonya temsilcisine, bundan sonraki tüm deplasman maçlarını taraftarı olmadan oynama cezası verilebilir.

20 POLİSİ YARALAMIŞLARDI
Legia Varşova taraftarları 2 yıl önce de yine İngiliz ekibi Leicester City ile oynadıkları maç öncesi taşkınlık çıkarmış ve 20 polis memuru yaralanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ