Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, kuyumcu dükkanında tezgahta incelediği 300 bin lira değerindeki dört adet bileziği kaşla göz arasında alıp kaçan hırsız, kuyumcuların hızlı refleksi sayesinde saatler içinde yakalandı.Hırsızlık olayı, Adapazarı ilçesi Uzun Çarşı mevkiinde meydana geldi. N.K. isimli şahıs, satın alacağını ileri sürdüğü bilezik modellerini çalışana tarif etti. Kuyumcu çalışanı, modelleri tezgahtan çıkarırken N.K., çalışanın çay söylemek için telefona uzanmasını fırsat bilerek dört bileziği saniyeler içinde alıp kaçtı. Dükkan çalışanları ve çevre esnafın takibiyle N.K., çarşı içinde bir süre kovalandı ancak gözden kayboldu.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Dedektifleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şahsı tespit etti. Sakarya Sarraf Kuyumcular ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes, görüntüleri ve çalınan bileziklerin fotoğraflarını tüm kuyumcu dernek başkanlarının bulunduğu WhatsApp grubunda paylaştı. Şüphelinin Düzce'ye gidip iki bileziği bozdurduktan sonra Bolu'ya geçtiği belirlendi. N.K., Bolu'da kalan iki bileziği bozdurmak isterken yakalanarak gözaltına alındı.Emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çalınan bilezikler kuyumcuya teslim edildi.

Hırsızlık Anı Güvenlik Kamerasında

300 bin lira değerinde dört bileziği çalan şüphelinin eylemi saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şahsın bir süre incelediği bilezikleri, çalışanın telefona baktığı anda tezgah üzerinden hızla alarak dükkandan kaçması yer alıyor. Dükkandakilerin yaşadığı şaşkınlık ve şahsın peşinden koşma anları da görüntülerde görülebiliyor.

“Çay Söylemek İçin Telefona Uzanması Esnasında Bilezikleri Alarak Kaçtı”

Sakarya Sarraf Kuyumcular ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes, olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı: “Saat 11.35 gibi bu şahıs dükkana geliyor. Bilezik modellerini tarif ediyor ve çalışan arkadaşımız 4 adet bileziği çıkartıyor. Müşteri çay isteyince çalışan arkadaşımız çayı söylemek için telefona uzanıyor ve bu esnada şahıs bilezikleri alıp kaçıyor.”

“Şahsın Nereye Gittiği 2 Saat İçerisinde Tespit Edildi”

Güvenlik kamera görüntülerinin emniyetle paylaşılması ve polis ekiplerinin hızlı hareket etmesi sayesinde şahsın Bolu'da yakalandığını belirten Serbes, “Güvenlik kamerası görüntülerini Hırsızlık Bürosu ekipleriyle paylaştık. Şahsın daha önce de suç işlediği anlaşıldı ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameralarından şahsın nereye gittiği tespit edildi. Tüm kuyumcuları bilgilendirdik ve 4 saat sonra Bolu'da yakalandı.”

“Şahıs Tutuklandı, Bilezikler İade Edildi”

Bolu'da yakalanan şahsın Sakarya'ya getirilip tutuklandığını ve çalınan bileziklerin iade edildiğini ifade eden Serbes, emniyet güçlerine teşekkür etti. “Bu olay, Sakarya'da kötü niyetli kişilerin bir kez daha düşünmesi gerektiğini gösterdi” dedi.

“Teknolojinin Faydaları ile Biz de Suçlara Refleks Gösteriyoruz”

Serbes, WhatsApp platformunda oluşturdukları grupla kuyumcular arasında hızlı bilgi akışı sağladıklarını belirterek, “Suçun şekli değişse de teknolojinin faydaları ile biz de refleks gösteriyoruz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA