Kuşadası'da, Türkiye genelinde olduğu gibi Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönemi coşkuyla kutlanıyor. Kuşadası Kent Konseyi tarafından Atatürk Meydanı'nda özel bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte tiyatro performansları ve "Ata'dan Oğula Zeybek" gösterileri sahnelendi.

Ayrıca, soprano Olcay Şahin ve KEGEV Hafif Batı Müziği Topluluğu da kısa bir konser verdi. Kuşadası Belediyesi'nin desteklediği bu etkinliğe, Kuşadası halkı büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar, etkinlik boyunca Türk bayraklarıyla marşlara eşlik ederek coşkuyu paylaştılar. Etkinliğin sonunda ise 100 kişilik bir grup, Atatürk'ün sevdiği vals dansını aynı anda sergiledi. Gecenin sonunda, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Seyfi Seyhan Suvari, etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, şunları dile getirdi: "Cumhuriyetimizin 100. yılını coşku ve heyecanla kutlamanın sevinci içerisinde, Kuşadalılara güzel bir vals gösterisi sunduk. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet'i sonsuza dek yaşatmaya kararlıyız."

Kaynak: İHA