Geride kalan 2023-2024 sezonuna mutlak şampiyonluk hedefiyle başlayan ve bu doğrultuda birçok yıldız isimle kadrosunu güçlendiren Fenerbahçe’de en çok dikkat çeken transfer ise Cengiz Ünder olmuştu. Sarı-lacivertlilerin büyük büyük beklentilerle kadrosuna kattığı ancak bir türlü bekleneni veremeyen milli oyuncunun, Kanarya’ya maliyeti akıllara durgunluk verdi.

CENGİZ ÜNDER, FENERBAHÇE EKONOMİSİNE DARBE VURDU

Takımın başına Jose Mourinho’yu getiren  Fenerbahçe’de milli orta saha oyuncusu Cengiz Ünder’in bileti kesilmişti. Talibi çıkmayan yıldız oyuncu, takımda kaldı. Bu gelişmenin ardından takımda mutsuz olduğu iddia edilen 27 yaşındaki oyuncu için Fenerbahçe’nin kasasından servet çıktı. Bonservisine 15 milyon euro ödenen 2.2 milyon eurodan toplamda 4 sezon sözleşme imzalanan Cengiz Ünder’in menajer vb ücretleri eklenmeden sarı-lacivertlilere toplam maliyeti 23.8 milyon euro olarak kayıtlara geçti.

KULÜP TARİHİNE GEÇMİŞTİ

Fenerbahçe, Cengiz Ünder için Fransız kulübü Marsilya’ya 15 milyon euro bonservis bedeli ödemişti. Bu rakam Fenerbahçe tarihinde bir oyuncuya ödenen en çok rakam olarak Cengiz Ünder’i kulüp tarihine geçirmişti. Sarı-lacivertlilerin, bu transferden önce en yüksek bedelli transferi 14 milyon euro karşılığında transfer edilen Daniel Güiza’ydı. Bu rekorun şu an sahibi kısa bir süre önce Sevilla’dan 19.5 milyon euro bedelle kadroya katılan Youssef En-Nesyri.

Editör: Bedirhan Altundağ