İngiliz basını, Kral Charles'ın ölen vatandaşlar üzerinden sağladığı kazan skandalıyla çalkalanıyor. Geçtiğimiz sene annesi 2. Elizabeth'in ölümünden sonra prensken krallık tahtna oturan Charles'ın İngiltere'nin kuzeybatısında yaşayan binlerce insanın ölümünden kazanç sağladığı ve bu insanların varlıklarını gizlice kendi mirası tarafından yönetilen bir ticari emlak imparatorluğunu geliştirmek için kullanıldığını anlaşıldı. 

Karıncalar yaralı arkadaşlarının uzuvlarını kesiyor! Bu sayede hayatlarını kurtarıyorlar! ( Karıncalar yaralı arkadaşlarının uzuvlarını kesiyor! Bu sayede hayatlarını kurtarıyorlar! (

"Bona vacantia" olarak adlandırılan bu sistemde, vasiyeti ya da bilinen bir yakını olmadan ölen kişilere ait finansal varlıklar dükalık tarafından toplanıyor. Son 10 yılda bu fonlardan 60 milyon sterlinden fazla para toplandığı, gelirlerin hayır kurumlarına bağışlandığı açıklanmasına rağmen çok azının bağışlandığı belgelerle ortaya çıktı. Buckingham Sarayı'ndan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ