Konferans Ligi, Türk takımları için oldukça önemli. 2023-2024 sezonunda bu kulvarda 3 takım tarafından temsil ediliyoruz. Peki Konferans Ligi gelirleri ne kadar? Takımlarımız ne kadar kazanacak? İşte bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

KONFERANS LİGİ GELİRLERİ

Konferans Ligi'nde elemelerde takımların fazla kazançları olmuyor. Ancak grup aşamasında Euro kuru düşünüldüğünde yabana atılmayacak bir gelir söz konusu. Elbetteki UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nin gerisinde kalınsa da Konferans Ligi gelirleri de bir hayli önemli.

Gruplar öncesinde oynanan ön elemelerde takımların gelirleri şu şekilde:

UEFA, Konferans Ligi ikinci ön eleme turu için takımlara 350  bin Euro ödüyor. Yine Üçüncü ön eleme turunu geçince de kasaya 550 bin Euro giriyor. Ancak play-off turu elemesinin geçilmesi durumunda ise 750 bin Euro kasaya ekleniyor. Yine gruplara katılım parası olarak da 2.940.000 Euro takımlara dağıtılıyor.

GRUP AŞAMASINDA GELİRLER YÜKSELİYOR

Grup aşamasına gelindiğinde ise takımların elde edeceği gelirler de yükseliyor. Konferans Ligi'nde gruplarda kazanılan her maç için 500 bin Euro alınacak. Beraberlik durumunda ise 166.000 Euro kasaya girecek. Grup aşamasında birincilik 650 bin Euro değerinde.

ŞAMPİYONLUK DURUMUNDA KAZANÇ 20 MİLYON EURO'YU BULUYOR

Konferans Ligi'nde şampiyon olunması durumunda kazanç tutarı toplamda neredeyse 20 milyon Euro'yu buluyor.

Eleme turu play-off turundan 300 bin Euro, son 16 turundan 600 bin Euro, çeyrek finalden 1 milyon Euro, yarı finalden 2 milyon Euro, ikincilikten 3 milyon Euro ve şampiyonluktan 5 milyon Euro kasaya girecek.

KONFERANS LİGİ BU NEDENLE KURULDU

Konferans Ligi, UEFA'nın ülke sıralamasında düşük sıradaki takımların Avrupa kupalarına daha çok katılım sağlanması amacıyla kuruldu. Bu şekilde Avrupa'ya renk katılmak istenmiştir. 2021-2022 sezonundan itibaren oynanan Konferans Ligi, her geçen gün popülaritesini arttırmayı başarıyor.

UEFA KONFERANS LİGİ'NE KATILIM NASIL BELİRLENİYOR?

UEFA Konferans Ligi'ne katılım UEFA katsayılarına göre belirleniyor. 

-İlk 5 sırada yer alan liglerden bir takım
-6. ve 15. sırada yer alan liglerden ikişer takım
-16. ve 51. sırada yer alan liglerden üçer takım
-52. ve 54. sırada yer alan liglerden ikişer takım
-55. sırada bulunan ligden bir takım
-16. ve 55. sırada yer alan liglerin federasyon kupalarını kazananlar UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılacak.
-İlk 15 sıradaki liglerin federasyon kupalarını kazanan takımlar UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.
-Lihtenştayn Futbol Federasyonunun yerel bir lige sahip olmadığından dolayı, Liechtensteiner Cupnı kazananı yer alacak.

Editör: Orhan Duman