Şanghay ve Zhejiang da dahil olmak üzere Çin'deki eyaletlerin elektrik şebekeleri, sıcaklıkların 40 dereceyi aşmasıyla birlikte aşırı taleple karşı karşıya kaldı. Devlet televizyonu CCTV; Zhejiang, Jiangsu, Şanghay ve Anhui gibi doğu bölgelerinde sıcaklığın 43.9 dereceye kadar ulaştığını bildirdi.

İNANILMAZ BOYUTLARDA

BJX.com'un haberine göre; Şanghay'da elektrik şebekesindeki maksimum yük, inanılmaz boyutlara çıktı. Reuters'e göre; talepteki artış, doğu Çin'deki elektrik arzında ciddi sıkıntıya yol açabilir.

UYARILAR YAPILDI

Küresel ısınmaya bağlı olarak; klima ve vantilatör gibi ürünlere talebin artmasıyla birlikte elektrik tüketiminde de artış gözlendi. Aşırı güç tüketimi ve elektrik yüklerinden kaynaklanabilecek potansiyel yangın tehlikeleri konusunda uyarı yapıldı.

ILIMANKEN KAPATIN

Aşırı sıcaklığın 10 güne kadar devam etmesi öngörülürken, Zhejiang Eyalet Şebekesi, insanlara sıcaklıklar daha ılıman olduğunda klimalarını kapatmalarını tavsiye etti. Ayrıca elektrikli araç sahiplerinden, otomobillerini gece geç saatlerde şarj etmeleri istendi.

Muhabir: Tamer Ayeri