Kış turizminin gözde merkezlerinden biri olan Uludağ'da, kış uykusuna yatamayan ayılar, bölgeye düşen kar yağışı ile birlikte yiyecek arayışına çıktı. Ayılar, yiyecek bulmak için yerleşim yeri olan Sarıalan'a kadar geldi. Ancak ormanda yeterli besin bulamayan bir ayı, kar üstünde kendisini görüntüleyen günübirlik ziyaretçilere saldırdı.

Bu tehlikeli anlar saniye saniye kaydedildi. Ayılar daha sonra bölgedeki restoran sahipleri tarafından ekmekle beslendi. Doğada genellikle 3 ila 7 ay arasında süren bir kış uykusu dönemine sahip olan ayılar, mevsimsel değişimlere bağlı olarak bu döngüyü takip ederler. Ancak Uludağ'daki ayılar, kış uykusunu bu sefer unutarak yiyecek arayışına girişti.

Ormandan Sarıalan'daki yerleşim bölgesine kadar inen bir ayı ailesi, yiyecek arayışındaydı. Anne ayı, ailesiyle birlikte yeterli besin bulamayınca kendilerini görüntüleyen vatandaşlara saldırdı. Bu tehlikeli anlar, amatör bir kamera tarafından anbean kaydedildi. Öte yandan, ayıların yiyecek aradığını fark eden restoran sahipleri, hayvanları ekmeklerle besledi. Karnı doyan ayılar sakin tavırlarıyla dikkat çekerken, kendilerine verilen ekmekleri afiyetle yediler.

Kaynak: İha