Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, esen rüzgarın şiddetini arttıracağı yönünde bilgi verilerek, Cumartesi gününe dikkat çekildi.

Açıklamada, “Bölgemizin batısında devam eden kuvvetli rüzgârın etkisini arttırarak 2 Aralık 2023 Cumartesi günü Edirne’nin güneyi ve İstanbul’un kuzey ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kısa süreli fırtına 40-60, hamlesi 75 km/saat), Kırklareli’nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli fırtına 50-70, hamlesi 90 km/saat şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” bilgilerine yer verildi.

AW089343_01 (1)

Açıklamada ayrıca, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca, gaz zehirlenmeleri muhtemel riskler arasında değerlendirildi.

Meteorolojik değerlere göre 62-74 km/saat hızındaki rüzgâr fırtına olarak, 75-88 km/saat hızındaki rüzgâr kuvvetli fırtına olarak, 89-102 km/saat hızındaki rüzgâr ise tam fırtına olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA