Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşümün İstanbul'daki her bir siyasetçi ve yerel yönetici için hayat kurtarma çalışması olduğunu belirterek, "Önce İstanbul'da hepimizin siyasi olarak buna odaklanması gerekir." dedi. 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde ilçede yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Göksu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün önemini toplumun anladığını söyledi.

Kentsel dönüşüme başladıklarında zaman zaman zorluk ve dirençlerle karşılaştıklarını hatırlatan Göksu, "Bazen çok agresif hareketlere dönüştüğünü görebiliyorduk. Tabii ki 6 Şubat depremlerinden sonra herkes, zihninde bir olası deprem karşısında tedbir olarak ne yapılacağıyla ilgili kendi binasını, kendi yapı stokunu, kendi oturduğu evi sorgular hale geldi." dedi.

Göksu, bilim adamlarının söyledikleri gibi İstanbul'da 7 ve üzerinde bir depremin gerçekleşmesi durumunda ciddi sıkıntılar yaşanacağını ifade ederek, "Peki, bu sıkıntılar karşısındaki çözüm 'deprem İstanbul'un felaketidir', 'deprem İstanbul'un tehdididir' diyerek bağırmak mı? Yoksa çözüm, ortaya çıkacak acı tabloyu ortadan kaldırabilecek işleri yapmak mı? Her birimiz sorumluluk üstlenmiş insanlar olarak deprem riskine karşı, deprem stresine karşı bu şehri hazırlamakla sorumluyuz. Başarılı olmamız için üç temel aklın odaklanması gerekiyor. Birincisi siyasi akıl, ikincisi toplumsal akıl, üçüncüsü de medya aklıdır. Üç akıl ortaklaşa odaklanırsa çok rahatlıkla bu süreçten sonuç elde edebiliriz." diye konuştu. 

Kaynak: İha