Galatasaray’da iç bilgilerin sızdırılması ve karaborsa skandalları gündemdeyken yeni transferler çalkantılı iddiaları gölgede bıraktı. TRT Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu yıldız isimleri renklerine katan   takımın gündemini değerlendirdi.

"BU İŞİ ÇOK İYİ BİLİYOR"

Victor Osimhen transferiyle ilgili konuşan Çilingiroğlu; " çok yetenekli ve çok atlet bir forvet. Gol atmayı ve golle buluşmayı çok iyi biliyor. En önemlisi Galatasaray bu transferleri yapmayı çok iyi biliyor. Galatasaray'ın son 30-40 yılına bakın, kaleci ve forvet transferlerinde hep doğru hamleler yapıyorlar. Sadece Falcao döneminde santrforsuz kaldılar." dedi. 

"KİMSE ŞANS DEMESİN"

Bu transferle ilgili  'Icardi sakatlandı, fırsat transferi yaptılar. Böyle bal olur mu?' diyenler olduğunu belirten Kaya Çilingiroğlu; "Bunun şansla ya da balla bir ilgisi yok. Galatasaray'da Icardi'nin karısıyla olan sıkıntısını ve zaman zaman arıza çıkartacağını biliyorlardı. Osimhen, Galatasaray'ın radarındaydı, denk düştü ve aldılar. Ben Galatasaray yönetimini sonuna kadar eleştiririm ama kimse bu transfere şans demesin. Büyük takım rekfleksidir." ifadelerini kullandı. 

Icardi-24

"DAHA ATLET DAHA GÜÇLÜ"

Sözlerine devam eden yorumcu; "Eğer Osimhen Napoli'de gösterdiği performansın %70'ini gösterse havadan 25 gol atar. Çok faydalı olur. Belki Mauro Icardi kadar büyük oyuncu değil ama Icardi'den daha atlet ve daha güçlü." dedi. 

Kaynak: DEMET SAROVA