Katil balinaların teknelere ve yatlara yönelik saldırıları her yıl artıyor. İspanya kıyılarında saldırılar bir kez daha başladı. Yeni araştırmalar, hayvanların tekneleri sadece "hedef antrenmanı" için kullandığını öne sürüyor.

EBEVEYNLER ORADA!
Yetişkinlerin, yavrulara avlanmayı öğretmek için tekneleri kullandığı belirtildi. Tekneleri takip eden katil balinalar genellikle daha genç olmalarına rağmen, bu çarpma olaylarında bazen yetişkin sürü üyeleri de görülüyor.

MÜKEMMEL HEDEFLER
İspanya'daki bir enstitünün araştırmasına göre; saldırılar, genç hayvanlara nasıl avlanacaklarını öğretmek için bir çaba olabilir. Tekneler, bazı muhtemel avlarla aynı hıza ulaşabildiği için mükemmel bir eğitim hedefi olarak görülüyor.

ONLARA ÖĞRETİYORLAR
Kulağa biraz uçuk gelebilir ama katil balinaların ve büyük deniz memelilerinin yavrularına yeni beceriler öğrettiğine dair giderek artan kanıtlar var. Katil balinaların daha önce birbirlerine büyük beyaz köpekbalıklarını nasıl avlayacaklarını öğrettikleri gözlemlenmişti. Kambur balinaların ise birbirlerine en sevdikleri şarkıları öğrettiği düşünülüyor.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ