Alman Hükümeti, Solingen'de gerçekleşen bıçaklı saldırının ardından silah kısıtlamalarını sıkılaştırmayı, düzensiz göçü engellemeyi ve aşırı motivasyonlu dini terörizm tehdidiyle mücadele için başka adımlar atmayı kabul etti.

SOSYAL YARDIM KESİLİYOR
İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Berlin'de yaptığı açıklamada, kamusal alanlarda bıçak taşıma yasağının genişletileceğini ve başlangıçta diğer AB ülkelerinde kayıt yaptıran bazı sığınmacıların sosyal yardımlarının kesileceğini duyurdu.

SINIR DIŞI EDİLMELİYDİ
Almanya'nın batısındaki Solingen'de düzenlenen festivalde bıçaklı bir saldırgan üç kişiyi öldürüp, sekiz kişiyi yaralamıştı. 26 yaşındaki Suriye vatandaşı saldırganın, geçen yıl Almanya'dan Bulgaristan'a sınır dışı edilmesi gerekiyordu ancak ülkede kalmayı başarmıştı.

TARTIŞMA KÖRÜKLENDİ
Saldırıyı IŞİD üstlenirken, Alman yetkililer olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Şüphelinin sınır dışı kararına rağmen Almanya'da kalmaya devam etmesi, ülkede göç ve sığınmacı politikası konusunda yoğun bir tartışmayı körüklemişti. Ayrıca Almanya gibi ülkelerin göçmenleri ilk geldikleri AB ülkelerine geri göndermelerine olanak sağlaması beklenen AB kurallarına da yeniden odaklanıldı.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL