Le Monde ve La Croix International'ın haberine göre; 2019 yılında Notre Dame'ı yok eden yangının ardından, kilisenin altında gömülü bulunan ceset konusundaki gizem nihayet çözülüyor.

1560 YILINDA

Kalıntılar, yaklaşık 50 araştırmacıdan oluşan bir ekip tarafından katedralden çıkarılan iki kurşun lahitten birinin içinde bulundu. Bilim insanları, bunların 1560 yılında 37 yaşındayken hayatını kaybettiği düşünülen ünlü Rönesans şairi Joachim du Bellay'a ait olduğuna inanıyor.

HASTALIK İŞARETİ

Toulouse Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Enstitüsü'nün daha ileri incelemesi, şairin yaşamı boyunca tüberküloz ve kronik menenjit geçirdiğini ortaya koydu. Profesör Eric Crubezy; du Bellay'ın, şiirlerinin birçoğunda her iki hastalığına da işaret ettiğine inanıyor.

AÇILIŞ 8 ARALIK'TA

Kalıntılar, adamın tam olarak hangi yaşta öldüğünü belirlemek için daha ileri testlerden geçirilecek. Ancak uzmanlar karşılaştırmalı DNA eksikliği nedeniyle kesin cevapların elde edilmesinin zor olacağı konusunda uyarıyor. Efsanevi Notre Dame Katedrali'nin ise 8 Aralık'ta yeniden halka açılması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ