Yeni bir araştırma; bazı ahtapot türlerinin, avlanma grupları halinde deniz tabanında dolaştığını ortaya koydu. Nature dergisinde yayımlanan araştırma, daha baskın ve zeki olanların, av gruplarının kararlarını, ne avlayacakları da dahil olmak üzere organize ettiğini öne sürüyor.

KATKIDA BULUNMAK

Dahası araştırmacılar, bazılarının yanlarındaki av arkadaşlarına yumruk attığına tanık oldu. Görünüşe göre bunu, onların görevlerini yerine getirmelerini sağlamak ve kolektif çabaya katkıda bulunmak için yapıyorlardı.

ŞAŞIRTICI DERECEDE

Ahtapotların sıklıkla türlerinin diğer üyelerinden kaçındıkları ve kamuflaj kullanarak tek başlarına dolaştıkları düşünülmüştür. Ancak çalışma, bazı ahtapotların şaşırtıcı derecede zengin sosyal yaşamlara sahip olduğunu öne sürüyor. Bu bulgu, su altı yaşamının harikalarına yeni bir pencere açıyor.

BİZE BENZİYORLAR

Max Planck Hayvan Davranışı Enstitüsü'nden araştırmanın baş yazarı olan Eduardo Sampaio, "Sosyalliğin veya en azından sosyal bilgilere dikkat etmenin, bildiğimizden çok daha derin kökleri olduğunu düşünüyorum. Biz bu hayvanlara çok benziyoruz. Duygusallık açısından, onlar bize çok yakın bir seviyede veya düşündüğümüzden daha yakınlar" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ