Fenerbahçe, Pazar günü oynayacağı Kasımpaşa maçında rekor peşinde sahaya çıkacak. Bu sezon resmi maçlarda 15'te 15 yaparak harika bir başlangıç yapan Sarı Kanarya, oynadığı son 16 resmi maçı da kazandı. Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazanarak büyük bir başarı elde eden Fenerbahçe, Kasımpaşa maçını kazanması durumunda üst üste 17. maçını kazanarak Galatasaray'ın Ekim 2022-Mart 2023'teki Türkiye rekorunu egale etmiş olacak. Aynı zamanda Türkiye'de en üst ligdeki takımlar arasında tüm kulvarlarda en uzun süre maç kazanma serisi rekorunu da paylaşacak.

SpartakTrnavaFenerbahceSifresizKanal (24)


İŞTE DAUM'UN REKORU

Ligde 7 maçı da kazanarak mükemmel bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Kasımpaşa maçını da galibiyetle tamamlayarak galibiyet serisini 8 maça çıkarmak istiyor. Sarı-lacivertli takım, eğer Kasımpaşa maçını kazanırsa, son olarak 2009-2010 sezonun başında Alman teknik direktör Christoph Daum'un yönetiminde elde edilen 8 maçlık üst üste galibiyet serisini tekrarlamış olacak. Fenerbahçe'nin hedefi, bu rekora ulaşmak ve tarihindeki en uzun galibiyet serisini elde etmek.

AVRUPA'DAKİ REKOR TEKRARLANDI

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı son 4 maçı da kazanarak, kulüp tarihindeki en uzun galibiyet serisini bir kez daha tekrarladı. Sarı-lacivertli takım, daha önce Ağustos-Aralık 2009 tarihleri arasında Avrupa Kupaları'nda 4 deplasman galibiyeti elde etmişti. Şimdi, bu rekora yeniden ulaşarak büyük bir başarıya imza atmış durumda.

FENERBAHÇE-67

Kaynak: ERAYCAN ERGİNBAŞ