Buzdolabındaki tüm yiyecekleri çıkarın. Yiyecekleri bir buz çantasına veya soğutucu bir çantaya yerleştirerek donmalarını önleyebilirsiniz. Buzdolabının güç kaynağını kesmek için prizden çekin. Buzlanan bölgeleri çözmek için buzdolabını kapatın ve kapıyı açık bırakın. Bu işlem birkaç saat sürebilir. Buzlanan bölgelerdeki buzlar çözüldükçe, altında bir havlu veya kaba su birikimini önlemek için bu suyu temizleyin. Buz çözüldükten sonra, içeriyi temizlemeye başlayın. Ilık sabunlu su veya sirke içeren bir temizleme çözeltisi kullanarak rafları, çekmeceleri ve iç yüzeyi temizleyin. Buzdolabının dışını temizlemek için nemli bir bez ve hafif bir temizleyici kullanın. İç ve dış yüzeyleri temizledikten sonra, buzdolabını iyice kurulayın. İçeride biriken suyu temizleyin ve rafları, çekmeceleri yerine yerleştirin. Buzdolabını tekrar çalıştırmadan önce, güç kablosunu takın. Buzdolabını temizledikten ve tekrar çalıştırdıktan sonra, yiyecekleri geri yerleştirin.

buzdolabı (2)

KESİCİ VE DELİCİ ALET KULLANMAYIN

Arcelik.com.tr'de yer alan bilgilere göre, Karlanma ve buzlanma bir parmak kalınlığından fazla ise, fişi çekerek eritebilirsiniz. Fişi çektikten sonra içini boşaltın. Kapakları açık bırakıp kar ve buz eridikten sonra kuru bezle silerek tamamen kurumasını sağlayın. Bekleme süresini kısaltmak için kesici ya da delici aletle karı-buzu temizlemeye çalışmayın.

buzdolabı (3)

SİRKE YÖNTEMİNİ DENEYİN

Trendyol.com'da paylaşılan habere göre, Buzdolabınızda buz tutan yere bir miktar sirke dökerek kapağı kapatın ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumuşamış buzu spatula yardımı ile temizleyin. Buz üzerine bir miktar tuz dökerek buzun erimesini bekleyin. Tahta spatula ise sirke yönteminde olduğu gibi nazik hareketlerle buzları temizleyin.

Kaynak: HABER MERKEZİ