Balıkesir'de yaşayan 64 yaşındaki H.G., karnında ağrı ve şişlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda mide kanaması teşhisi konulduktan sonra İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.


 

Burada yapılan tomografi sonucunda H.G.'nin karnının en altından kalbin altına kadar uzanan, yaklaşık 10 kilogram ağırlığında, 38 santim boyunda ve 26 santim eninde dev bir tümör olduğu ortaya çıktı. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla tümör çıkarıldı.

“Hasta bize geldiğinde halsiz, yorgun ve kansız bir haldeydi” diyen Prof. Dr. Dilek, “Tomografide büyük bir kitle tespit ettik. Bu nadir bir vaka oldu. Kitle diyafragmaya yapışmıştı ve midenin tamamını aldık. Yaklaşık 4 saat süren zorlu bir operasyon geçirdik” şeklinde konuştu.

Patoloji incelemesi sonucunda tümörün doğası ve tedavi yöntemleri belirlenecek. Prof. Dr. İzzetiye Ebru Çakır, "38x29x13 santim boyutlarındaki 10 kilogram ağırlığındaki kitle, patoloji laboratuvarında incelenerek hastanın tedavi planı oluşturulacak" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA