Genellikle "süper besin" olarak adlandırılan lahana beta-karoten, C vitamini, flavonoidler ve polifenoller gibi antioksidanlar açısından zengindir. Immunity dergisinde yayınlanan 2018 tarihli bir çalışma; lahananın bağırsak iltihabına ve kolon kanserine karşı koruma sağlayabilen bir kimyasal ürettiğini buldu.
DERİN VE ÇARPICI
İndol-3-karbinol (I3C) adlı kimyasal sebzeler sindirildiğinde üretilir. Lahananın bağırsak iltihabı ve kolon kanseri üzerindeki etkisinin derin ve çok çarpıcı olduğu belirtildi. Bu bulgular iyimserliğe sebep oluyor.
MUHTEMELEN AZALIR
Kanser riskimizi artıran genetik faktörleri değiştiremesek de, bol sebze içeren uygun bir diyet uygulayarak bu riskleri muhtemelen azaltabiliriz. İnsanların beslenme düzeni, genel sağlık durumlarını direkt olarak etkilemektedir.