Hamas'ın 7 Ekim'de müzik festivaline yaptığı saldırının ardından olayın sembollerinden biri haline gelen Alman asıllı İsrail vatandaşı Shani Louk'un akıbetine ilişkin açıklama geldi. Hamas üyelerinin kamyonet kasasında teşhir ettiği Shani Louk'un öldüğü ailesi tarafından kesin olarak açıklandı. İsrail makamları da 23 yaşındaki kadının ölümünü doğruladı.

Muhammet Yakut’tan Acun Ilıcalı’ya ‘pudra şeker’li tehdit! Muhammet Yakut’tan Acun Ilıcalı’ya ‘pudra şeker’li tehdit!

HASTANEDE OLDUĞU SÖYLENİYORDU

Ailesi, daha önce Shani Louk'un hayatta olduğunu ancak ağır yaralı olarak Gazze'de bir hastanede tedavi altında bulunduğu yönünde bilgi aldıklarını açıklamıştı. Ancak Louk'un ne zaman ve ne şekilde öldüğüne dair kesin bir bilgi yok.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Shani Nicole Louk'un öldürüldüğünün teyit haberini aldığımızı açıklamaktan ötürü gerçekten üzgünüm. Kafatası bulundu. Bu, bu barbar, sadist hayvanların İsraillilere saldırırken, işkence ederken ve öldürürken onun kafasını kestikleri anlamına geliyor." dedi. Herzog, 40'a yakın cesedin kimliğinin belirlenemediğini söyledi.
 

Kaynak: AA/HABER MERKEZİ