Japon bilim insanları, yalnızca erkekleri etkileyen ve öldüren yeni bir virüs keşfettiklerini açıkladı. Virüsün keşfi tesadüfi olarak gerçekleşti. Peki sadece erkekleri öldüren virüs hangisi, adı ne? Detaylar haberimizde..

virüs-2

İŞTE VİRÜSÜN DETAYLARI

Japonya Ulusal Tarım ve Gıda Araştırma Örgütü'nden Daisuke Kageyama, "Gelecekte benzer vakaların daha fazla keşfedilmesini umuyorum" açıklamasında bulundu.

Misato Terao, Minami Kyushu Üniversitesi'nden, virüsün tesadüfen keşfedildiğini belirtti. Terao, üniversitenin terasında hava alırken tırtılların bitkileri alışılmadık bir şekilde kemirdiğini fark etti ve bu tırtılları böcek fizyoloğu uzmanı Yoshinori Shintani'nin laboratuvarına teslim etti.

Shintani'nin yaptığı çalışmada, tırtılların tamamının ilginç bir şekilde dişi olduğunu fark etmesi dikkat çekti. Shintani, bu dişi tırtılları çalışma alanındaki erkek tırtıllarla çiftleştirdi. Yapılan çiftleştirmelere rağmen, 13 nesil boyunca çoğunluğunu dişi tırtılların oluşturduğu ve sadece 3 erkek tırtılın hayatta kaldığı belirlendi. Shintani, bu durumun "Erkek Katili" bir virüsün varlığını gösterdiğini hemen anladı.

Kaynak: ŞEVKET ARSLAN