Mart 2024'te ABD'de yapılan bir çalışma, günde yedi saatten az uyumanın zamanla yüksek tansiyon geliştirme riskini artırdığını buldu. Katılımcıların %61'ini oluşturan ve yaşları 34 ile 60 arasında değişen kadınlar, erkeklerle karşılaştırıldı. Yeterli sürede uyumayan hanımların, yüksek tansiyon geliştirme riski yüzde 7 daha fazlaydı.

DAHA FAZLA DEĞİŞİYOR

Kadınların fizyolojik olarak erkeklerden daha fazla uykuya ihtiyaç duyduğuna dair yeni kanıtlar ortaya çıkıyor. Bunu etkileyen birkaç faktör var. Fiziksel olarak, hanımların vücutları erkeklere oranla çok daha fazla değişikliğe uğruyor. Hamilelik ve menopoz gibi döngüler, vücutları üzerinde yorucu bir etkiye sahip olabilir.

ADET DÖNEMLERİNDE

Buna ek olarak; adet dönemleri nedeniyle kadınlar hormon seviyelerinde aylık değişikliklerle karşı karşıya kalır. Bu da daha fazla uykuya olan ihtiyaçlarını etkileyebilir. Ancak istatistiklere bakıldığında kadınların büyük bölümünün yeterince uyumadığı görüldü.

KAFEİNİ SINIRLANDIRIN

Uykunuzu iyileştirmek isteyenler için birkaç yol vardır. Öncelikle kafein tüketimini sınırlayın. Yattığınız odanın sıcak olmamasına özen gösterin. Vücudumuz doğal olarak geceleri daha düşük bir sıcaklıkta olmak ister. Bunu yaparsanız daha derin uyursunuz ve uyanma olasılığınız daha düşük olur.

Kaynak: HABER MERKEZİ