Projesi kapsamında gerçekleştirilen Gıda ve Tarım alanında İş Dünyası Buluşması; girişimcilere yeni pazarlama fırsatları, sektöründe öncü şirketler ile bir araya gelme, e-ticarette kadın girişimciliği, e-ihracat ve sürdürülebilir üretim yönetimi gibi konularda yeni bakış açıları kazandırarak, KOBİ'lere ve kooperatiflere iş hacimlerini güçlendirme olanağı sundu.

5 BİN KİŞİNİN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ TAMAMLAYACAĞIZ

Açıklamada görüşlerine yer verilen ICMPD Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Ofisi Portföy Yöneticisi Pınar Yapanoğlu, etkinlikle, özellikle deprem bölgesinden gelen kadın girişimcilerin İstanbul’da gıda ve tarım alanında çalışan büyük şirketlerle tanışma imkanı bulduğunu belirtti.

Yapanoğlu, e-ticaret ve finansman alanlarının önde gelen markalarıyla da bir araya gelen girişimcilerin, kısa eğitimler alarak iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "İstanbul ve deprem bölgesi illeri dahil olmak üzere, Türkiye’nin 11 ilinden hem kadın girişimcileri, hem de kadınların çoğunlukta olduğu kooperatifleri ağırladık. Deprem bölgesindeki girişimcilerimizi kapasite ve ilgilerine göre belirleyerek İstanbul’a gelmelerini sağladık." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA