Kaan Kazgan, MMA sporuyla ilgilenenlerin yakından tanıdığı bir isim... Ancak birçok kişi Kaan Kazgan'ın adını Savaş Cebeci ile yaşadıkları ile tanıdı. Geçtiğimiz günlerde Pendik'te kavga eden Kaan Kazgan ve Savaş Cebeci, uzun süre sosyal medyayı etkileri altına aldı. Büyük çoğunluk, iki isme de tepki gösterirken, MMA Federasyonu da duruma kayıtsız kalmadı. Kaan Kazgan hakkında açıklama yaptı. Kaan Kazgan, MMA'dan atılacak mı? işte bu sorunun cevabı haberimizde yer alıyor...

KAAN KAZGAN MMA'DAN ATILACAK MI?

MMA Federasyonu, Kaan Kazgan hakkında şu açıklamayı yaptı: 

''Federasyonumuz tarafından 18.09.2023 tarihinde basın kuruluşları ve birçok sosyal medya platformunda federasyon sporcularımızdan Kaan Kazgan'a ait olduğu iddia edilen görüntüler ve yaşanan olayla ilgili olarak federasyonumuz yönetim kurulu ivedilikle toplanmıştır.

Birçok basın kuruluşu ve sosyal medya hesaplarında belirtilen olayların incelenmesi amacı ile yönetim kurulunda sorumlu üyeler görevlendirilmiştir. Yaşanan olaylara ilişkin olarak görüntülerin incelenmesi ve ardından da adı geçen sporcumuz ile görüşme sağlanmasına müteakip gerek görülmesi halinde disiplin yönetmelikleri gereği sporcumuzun federasyonumuzun ilgli kurulu olan disiplin kuruluna sevki sağlanacaktır.

Federasyon sporcumuz tarafından yaşandığı iddia edilen olay hakkında gerekli araştırmalar neticesinde federasyonumuzdan ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.''

Bu açıklama, Kaan Kazgan'ın MMA'dan atılacağı şeklinde yorumlandı. Ancak MMA Federasyonu henüz böyle bir duyuru yapmadı.

KAAN KAZGAN KİMDİR?

Kaan Kazgan, 3 Kasım 1994 tarihinde Sakarya'da dünyaya geldi. Spor hayatına ise 9 yaşında kick boks ile başladı. Ancak bir süre sonra spora ara verdi. 11 yaşına geldiğinde ise spora tekrardan geri döndü. 

Türkiye'nin en önemli MMA dövüşçülerinden Murat Kazgan'ın kardeşi olan Kaan Kazgan, 2011 yılından bu yana aktif olarak spor yapmaktadır. Profesyonel MMA dövüşçüsüdür.

SURVIVOR'A KATILDI

Kaan Kazgan, MMA dövüşçüsü olmasının yanı sıra adını Survivor yarışmasıyla da duyurmuş birisi. 2019 yılında Türkiye ve Yunanistan'ın yarıştığı Survivor programına katılmış ve adından söz ettirmiştir.

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

Kaan Kazgan'ın boyu 1.70'dir. Kilosu ise 56.7 olarak ölçülmüştür. Kaan Kazgan'ın 2 kez Muay Thai Türkiye Şampiyonluğu ve 1 kez MMA Türkiye Şampiyonluğu gibi unvanları bulunmaktadır. Profesyonel olarak MMA dövüşlerine çıkmaktadır.

Editör: Orhan Duman