Bakan Yumaklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Menderes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden helikopterlerden birinin Tahtalı Barajı'na düştüğünü duyurdu. Yumaklı paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Menderes ilçesinde 16 Eylül Cumartesi günü başlayan orman yangınına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan bir helikopterin, saat 23:53'te maalesef ekiplerimizle iletişimi kesildi. Yapılan araştırmada, helikopterin yangına müdahale sırasında su almak için gittiği Tahtalı Barajı'na düştüğü tespit edildi. Bölgeye hemen Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edilerek, helikopterde görevli dört personelin kurtarma operasyonu başlatıldı."

“Bir personelimiz sağ kurtarıldı, diğer 3 mürettebat hakkında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor”

Yumaklı paylaşımının devamında, “Şu anki durumda yangın söndürme helikopterinde görevli dört mürettebatımızdan biri sağ olarak kurtarılmış olup, diğer üç mürettebatımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir” bilgisini verdi.

3 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Dün saat 14.00 civarında Menderes ilçesine bağlı Keler Mahallesi'nde başlayan orman yangını, Tahtalı Barajı havzasındaki geniş bir alana yayıldı. Yangının sarp arazide etkili olması nedeniyle, karadan ve havadan müdahale ekiplerinin sayısı artırıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak görev yapan 9 uçak, 3'ü gece görüşlü olmak üzere toplam 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer ve 10 ilk müdahale aracı ile 500 personel yangınla mücadele etmek için seferber oldu.

Şu an için yerleşim birimlerine doğrudan tehdit oluşturmayan yangın nedeniyle, tedbir amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkiindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yol trafiğe kapatıldı.

Günün ağarmasıyla birlikte, kurtarma çalışmaları hız kazandı. Gece boyunca, bölgede kayıp olan 3 kişiyi bulmak için emniyet, jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından arama çalışmaları yürütüldü. Dalış ekipleriyle yapılan çabalara rağmen, henüz sonuç alınamamıştır. Ancak günün aydınlanmasıyla birlikte, arama kurtarma helikopterleri de çalışmalara katıldı. Kayıp 3 kişiyi bulma operasyonları devam ediyor.

Ayrıca, yangınla mücadele de yeni güne havadan yapılan müdahalelerle başladı. Yangın söndürme uçakları ve helikopterleri, yangının kısa sürede kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için göreve başladı.

Kaynak: İHA