Bornova ilçesindeki Yeşilova Mahallesi'nde dün akşam saat 23.10 civarında yaşanan olayda, 1 kişi öldü, bir kişi ise ağır yaralandı. İddialara göre, geçtiğimiz salı günü yabancı uyruklu Nihad Memik (20) ve Türk vatandaşı E.Ç. (38), ailece ayakkabı tamiri ve imalatı işi yapan yabancı uyruklu W.S. (47) ve oğlu M.S.'den (20), sahte dolar karşılığında gerçek dolar talep etti. Baba-oğul W.S. ve M.S., bu teklifi reddetti ve Nihad Memik ile E.Ç., M.S.'nin küçük kardeşini gasp ederek ev anahtarı ve ayakkabı kalıp malzemesine el koydu. Eşyalarını almaya gelen baba W.S. ile Nihad Memik ve E.Ç. arasında kavga çıktı. Bu esnada oğlu M.S., dükkanda bulunan av bıçağı ile Nihad Memik ve E.Ç.'ye saldırdı.

Olayın ardından, çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermesi sonucu çok sayıda polis ve ambulans olay yerine sevk edildi. Sağlık ekiplerinin kontrollerinin ardından yaralılardan Nihad Memik, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, E.Ç. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Nihad Memik, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi, durumu ağır olan E.Ç. ise ameliyata alındı.

Bu dehşet anları, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, baba W.S. ile bir kişi arasında yaşanan kavga sırasında M.S.'nin arkadan koşarak bir kişiyi bıçakladığı ve ardından baba-oğulun olay yerinden kaçtığı görülüyor.

Polis ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda baba-oğul şüpheliler kısa süre içinde yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İHA