İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) faaliyete geçirdiği yazılım-bilişim akademisi SoftITo’nun 2’nci dönemi için başvurular başladı. İTO'dan yapılan açıklamaya göre, belirli bir altyapıya sahip olmayı gerektiren ücretsiz yazılım eğitimleri eleme usulüyle yürütülecek. İTO Başkanı   Şekib Avdagiç, Yetenekli öğrencilere geleceğin şifrelerini veriyoruz" dedi. 

İlk olarak, frontend (web sitesi önyüz tasarımı ve geliştirmesi) ile mobile app developer (mobil uygulama geliştirme) eğitimleri verilecek. Sonraki etaplarda ise ‘backend developer (arka planda çalışan sistemlerin kurgulanması), game developer (oyun geliştirme), embedded systems developer (gömülü yazılım mühendisi), bilişim güvenliği mimarı, veri analitiği’ programları yer alacak. 

SON BAŞVURU TARİHİ 8 EKİM

Programa göre adaylar önce online teknik sınava ve mülakata davet edilecekler. Ardından ise 1 aylık online eğitim başlayacak. Bu aşamayı da geçen öğrenciler yüz yüze laboratuvar eğitimine geçiş yapmaya hak kazanacaklar.  Başvuruları yenilenen softito.com.tr adresinden alınan eğitim için son başvuru tarihi 8 Ekim 2023 olarak belirlendi.

Kaynak: AA