Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve İOKBS olarak bilinen Bursluluk Sınavı'nın sonuçları bekleniyor. Bursluluk Sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Bursluluk sınavının sonuçları ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Bursluluk sınavı sonuç ekranı...

SONUÇ SORGULA

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İOKBS olarak kısaltılan Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belirlendi. Buna göre 3 Eylül tarihinde gerçekleştirilen sınavın sonuçları 22 Eylül 2023 tarihinde ilan edilecek. Bu sonuçlara göre burs kazanan öğrenciler belli olacak. Bursluluk Sınavı sonuç sorgulama ekranına Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden erişim sağlayabilirsiniz.

ÖĞRENCİLERİN ALACAĞI BURS ÜCRETİ

Bursluluk Sınavı, 3 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. Sonuçlar için de 22 Eylül 2023 tarihi bekleniyor. Merak edilen bir diğer konu ise bursluluk sınavını kazanan öğrencilerin aylık alacağı ücret... 2023-2024 eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrenciler, 1014,49 TL aylık alacak. 

Geçen dönem 863 TL olarak verilen burslar yapılan zamların ardından 1014,49 TL oldu.

Sınavı kazanan öğrencilerin burs paraları, her ayın 25'ine kadar hesaplara yatırılıyor. 

BURSLULUK SINAVI 2024 YILINDA NE ZAMAN?

2023-2024 eğitim yılı öncesinde 3 Eylül tarihinde gerçekleştirilen bursluluk sınavının gelecek sene de bu tarihlere yakın bir tarihte yapılması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu konudaki açıklamayı henüz gerçekleştirmedi.

BURSLULUK SINAVI SORULARI NASIL?

Bursluluk sınavı geride kalsa da gelecek sene için bursluluk sınavı çalışmalarına erken başlamak isteyen öğrencilerin merak ettiği konuların başında sorular geliyor. Bursluluk sınavında herkese 100 soru yöneltiliyor. Her sınıf öğrencileri için farklı sorular hazırlanıyor. 

Türkçe, Metematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler ve 9. sınıftan itibaren de Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler şeklinde alanlara ayrılarak sorular, adaylara yöneltiliyor.

Yaklaşık 1 sene olsa da 2023-2024 eğitim yılında dersleri sıkı takip edip, en azından gelecek sene okurken, burstan yararlanmak isteyen öğrenciler bu bölümlere ağırlık vermek zorunda.

5., 6., 7., 8. sınıf ve Hazırlık sınıfı öğrencilerine 100 soru soruluyor. Öğrencilere; Türkçe, Metematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler'den 25'er soru yöneltilecek.

Yine 9, 10 ve 11. Sınıflara da 100 soru yöneltiliyor. Bu soruların dağılımı da şu şekilde; 25 Türk Dili ve Edebiyatı, 25 Matematik, 25 Fen Bilimleri ve 25 Sosyal Bilimler.

Editör: Orhan Duman