Yaşam

İşte ev yapımı dondurma tarifi

Havalar çok sıcak ve herkes serinlemek için farklı yollar arıyor. Sıcakların etkisini en aza indirmek için alternatiflerden biri de hem lezzetli hem de ev yapımı doğal dondurma  Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında serinlemenin en keyifli yollarından biri dondurma yemek. Ancak, dışarıdan dondurma almak yerine, evde kendi doğal ve katkısız dondurmanızı yapabilirsiniz.

Abone Ol

Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tarifle, sıcak yaz günlerinde serinlemenin tadını çıkaracaksınız.

Serinletici ve lezzetli bir dondurma yapmak için malzemelerimiz…

2 adet olgun muz
1 su bardağı süt (isteğe bağlı olarak badem sütü veya hindistancevizi sütü de kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı bal veya agave şurubu
1 çay kaşığı vanilya özü

Hazırlık Aşamaları

* İlk olarak muzları dilimleyin ve dondurucuya koyarak en az 2 saat bekletin.
* Dondurulmuş muz dilimlerini, sütü, balı ve vanilya özünü blendera koyun. Karışım pürüzsüz ve kremsi bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.
* Hazırladığınız karışımı bir kap içine dökün ve dondurucuya yerleştirin. Yaklaşık 2 saat beklettikten sonra dondurmanız servise hazır olacak.

Servis önerisi:

Dondurmanızı dilerseniz taze meyveler, çikolata parçaları veya fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Misafirlerinize sunarken üzerini nane yaprakları ile de süsleyerek hoş bir sunum yapabilirsiniz.

ALTERNATİF TARİF

Malzemeler:

2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya özütü
İsteğe bağlı olarak meyve parçaları, çikolata parçaları veya fındık

Yapılışı:

* Bir tencerede sütü ve kremayı orta ateşte ısıtın. Kaynamasına izin vermeden karışımı ocaktan alın.
* Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri çırpın. Krema ve süt karışımını yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin, sürekli karıştırarak.
* Karışımı tekrar tencereye alın ve düşük ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karışımın kaynamamasına dikkat edin.
* Koyulaşınca ocaktan alın ve vanilya özütünü ekleyin. İyice karıştırın ve karışımı bir kaba dökün.
* Karışımı oda sıcaklığına gelene kadar soğutun, ardından dondurucuya koyun. Her 30 dakikada bir karıştırarak, yaklaşık 4 saat boyunca dondurun. Tamamen donduktan sonra servis edebilirsiniz.

Servis önerisi:

Çikolata parçaları veya fındık ekleyerek dondurmayı daha da zenginleştirebilirsiniz. 
Afiyet olsun!

{ "requests": { "pageview": "https://cdn.p.analitik.bik.gov.tr/tracker1.js?website_id=277e365c-a14f-4543-ba0d-9f38608ea3f5&host_url=//277e365c-a14f-4543-ba0d-9f38608ea3f5.collector.p.analitik.bik.gov.tr" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }