Galatasaray, transferdeki çalışmalarını sürdürüyor. Orta saha adayları için çalışmalar yapan sarı kırmızılılar, gündemine Boubakary Soumare'yi aldı. İşte Boubakary Soumare hakkında tüm detaylar ve transfermarkt bilgileri haberimizde yer alıyor...

BOUBAKARY SOUMARE KİMDİR?

Boubakary Soumare, 27 Şubat 1999 tarihinde Fransa'da Noisy-le-Sec şehrinde doğdu. Senegal asıllı oyuncu futbola Paris FC altyapısında başladı. PSG'nin genç takımında eğitim aldı. PSG'a A takıma yükselemeden 2017 yılında bonservissiz bir şekilde Lille ekibine geçti. Burada 4 sezon başarılı bir futbol ortaya koyan oyuncu Avrupa'nın diğer kulüplerinin dikkatini çekti.

Birçok dev kulüp, scout ekibi göndererek Lille'in maçlarını yerinde takip etti. Lille'in parlayan yıldızlarından birisinin de Boubakary Soumare olduğu o zamanki notlara eklendi.

Takvim yaprağı 2 Temmuz 2021'i gösterdiğinde ise İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City, 20 milyon Euro ödeyerek Boubakary Soumare'nin bonservisini Lille'den aldı.

NEREDE OYNUYOR?

Transfermarkt değeri 20 milyon Euro olarak gösterilen Boubakary Soumare, orta sahada defansif bir rolde forma giyiyor. 1.88 boyunda olan ve sağ ayağını kullanan oyuncu güçlü fiziği ile rakiplerine geçit vermiyor.

İSTATİSTİKLERİ

Boubakary Soumare henüz 24 yaşında olmasına rağmen Ligue 1 kariyerinde 84 maça çıktı. Premier Lig'de de 45 mücadelede forma şansı buldu.

Avrupa Ligi'nde 45 kez sahada yer alan oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 kez sahne aldı. Soumare, EFL Cup, FA Cup, Coupe de France, Community Shield gibi kupa turnuvalarında da toplamda 15 kez sahada yer aldı.

Golcü bir oyuncu olmayan Boubakary Soumare kariyerinde sadece 2 gol attı ve 4 asist gerçekleştirdi.

SAKATLIK GEÇMİŞİ

Boubakary Soumare hakkında hiçbir sakatlık bilgisi bulunmuyor. Oyuncunun geçmişinde sakatlık nedeniyle maç kaçırmışlığı bulunmuyor.

Kariyerinde sadece 2019-2020 sezonunda kırmızı kart cezası alan oyuncu, bu nedenle 1 maç kaçırdı.

MENAJERLER ÖNERDİ

Boubakary Soumare'nin Galatasaray'a menajerler tarafından önerildiği iddia edildi. Listenin başındaki Fred, Leandro Parades transferlerinin gerçekleşmemesi nedeniyle alternatif isimlere yönelen Galatasaray yönetimi Boubakary Soumare'yi de geniş transfer listesine ekledi. Oyuncunun mali şartları soruldu. Teknik heyet ile yapılacak toplantı sonrasında transfer konusunda nihai karar verilecek.

Editör: Orhan Duman