Zengin bir katılımla gerçekleşen etkinlik, Trabzon'un eşsiz lezzetlerini ve renkli kültürünü İstanbul'a taşıdı. Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik, şehrin 106. Düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olan 24 Şubat'a özel olarak gerçekleştirildi.

TARİHİNDEN KÜLTÜRÜNE TRABZON

Trabzon'un tarihini ve kültürünü yansıtan etkinlik, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Hamsi yemeği, mısır ekmeği, kuymak, karalahana çorbası gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra fındık, tereyağı, Hamsiköy sütlacı, Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat köftesi gibi yöresel ürünlerin tadına bakma fırsatı sunuldu. Etkinlikte aynı zamanda, Trabzon'un müzik mirası da unutulmadı; kemençe eşliğindeki keyifli anlar ve "bıçak horonu" gösterileri, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Kaynak: YASEMİN COŞKUNÖZ