Beyoğlu Kulaksız Mahallesi'nde meydana gelen olayda, aralarında uzun süredir devam eden anlaşmazlık olan Mehmet E. ve Mustafa U. adlı kişiler, çocuklarının yaşadığı bir tartışma sonucunda sokak ortasında karşı karşıya geldi. Tartışma hızla küfürlü bir kavgaya dönüştü, ve Mehmet E. olayda silahını kullanarak dünürü Mustafa U.'yu bacağından vurdu.



Olayın ardından Mehmet E. hızla olay yerinden kaçarken, Mustafa U. kanlar içinde yerde kaldı. Çevre sakinlerinin hemen sağlık ve polis ekiplerine haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Mustafa U., sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Şahsın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.


Olayın tanıklarından biri olan Derya Kara, "Bağırışmalar oldu, kızların bağırması falan oldu. Cama çıktım saniyeler içinde silah patlaması oldu, adamı bacağından vurdular. Sonra işte polis, buraya olay yeri inceleme geldi" dedi.Olayın hemen ardından polis, saldırganın uzaklaştığı sokakta arama çalışmalarına başladı. Mobil Park polisi, yaptıkları çalışmalar sonucunda Mehmet E.'yi suçüstü yakaladı.


El konulan silahın namlusuna mermi sürüldüğü ve atışa hazır halde olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Mehmet E., emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf etti. Adli işlemleri tamamlanan Mehmet E., çıkarıldığı mahkeme tarafından "kasten yaralama" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA